KTM 250/300 EXC TPI 2018: Arriba l’injecció al motor de dos temps
Artículo puesto en línea el 5 de juny de 2017
dernière modification le 23 de maig de 2017

per  Marcel Cuadros, Gerard Farré Benet
Imprimir aquest article logo imprimer

Ja sabem com són per dins i per fora les noves KTM Enduro de dos temps amb injecció de combustible. Menys consum, més estables en diferents condicions i la barreja d’oli separada són alguns dels avantatges dels nous models 2018.

Justament un any després de presentar els seus models 2017, KTM ja ha començat a distribuir les noves motos d’Enduro de dos temps alimentades per injecció. En aquella presentació realitzada a Barcelona ja ens van avançar el projecte, una decisió gairebé obligada per la normativa d’emissions i que fa un any va deixar fora de joc a la EXC125, que en la seva versió 2017 ja no era matriculable. En unes setmanes ja estaran en els concessionaris les noves EXC TPI, en les cilindrades de 250 i 300 cc.

Les noves KTM 250 EXC TPI i KTM 300 EXC TPI estan equipades amb el sistema d’injecció de combustible TPI (Transfer Port Injection), amb dos injectors en els ports de transferència del cilindre que redueixen notablement el consum de combustible i elimina així la necessitat de premesclar la gasolina amb l’oli. Aquest sistema d’injecció inclou un nou cos de la vàlvula reguladora, i un nou EMS (Engine Management System), que inclou una nova ECU (Electronic Control Unit) que utilitza una sèrie de lectures de sensors per determinar la barreja més apropiada independentment de les condicions externes. També hi ha un nou cilindre, caixa de filtre d’aire, bomba d’oli i dipòsit de combustible (9 litres) per a l’arribada de la injecció de combustible, un nou xassís d’acer que incorpora el dipòsit d’oli per a la barreja a la zona de la pipa de la direcció, a més dels nous gràfics per a la temporada 2018.

El motor TPI està equipat amb un nou cos d’accelerador signat per Dell’Orto, amb un diàmetre de 39 mm. Una papallona connectada a un cable d’accelerador de doble lleva controla el flux d’aire i gasolina, mentre que un sensor de posició de l’accelerador proporciona les dades a la unitat de control. L’oli subministrat per la bomba d’oli entra a través d’un conducte en l’admissió per barrejar-se amb l’aire entrant i lubricar els coixinets del cigonyal, cilindre, pistó etc.

El sistema de gestió de motor (EMS) de les EXC TPI disposa d’una nova unitat de control situada sota el seient, al costat de la bateria. Com en altres sistemes d’injecció, la unitat de control determina el temps d’encesa i la quantitat de combustible a injectar es basa en les lectures de diferents sensors, com a entrada i pressió de l’aire ambient, la posició de l’accelerador i temperatura d’oli i aigua . La capacitat d’oli és d’aproximadament 0,7 litres, suficient per 5-6 dipòsits de gasolina, segons les dades porporcionades per la marca. Com dèiem abans, al dipòsit s’accedeix per davant del tanc de combustible, a l’altura de la pipa de direcció.

Com podeu veure, les motos de dos temps s’han hagut de renovar completament per poder passar la nova normativa europea que cada cop és mes restrictiva amb les emissions de CO2

Foro
Respondre a aquest article


Web realitzada amb SPIP
Con el esqueleto ESCAL-V3
Versió: 3.81.1