3a Mostra d’experiments científics
Artículo puesto en línea el 24 de novembre de 2017
Imprimir aquest article logo imprimer

Per tercer any consecutiu, el departament de ciències de l’institut La Segarra va organitzar, el divendres dia 10, una mostra d’experiments científics dins el marc de la setmana de la ciència 2017. L’alumnat de 1r i 2n de batxillerat científic va ser l’encarregat de fer el muntatge i l’explicació per a l’alumnat d’ESO, el qual va realitzar la visita a la mostra dins un horari pautat per cursos i nivells.
Es van presentar un total de 18 experiments, molt variats i relacionats amb les matèries de cada curs, i amb títols ben suggeridors com: tuttiflames, Slim, reacció de camaleó, flama que no crema, turbulència misteriosa, cotxe a reacció, veiem la cèl.lula amb làser, l’aigua que no s’escapa, holograma, etc.
Ensenyar entre iguals és una de les formes més efectives d’aprenentatge perquè beneficia a ambdós alumnes implicats. El que ensenya ha de fer l’esforç de buscar estratègies per millorar i saber comunicar el que ha après; ho ha de compartir i demostrar amb la utilització d’un vocabulari específic però assequible. El que escolta i experimenta es mostra més motivat i l’aprenentatge li resulta més fàcil perquè connecta amb més facilitat amb el que ensenya.
Resulta altament gratificant comprovar l’interès dels alumnes d’ESO per observar, escoltar i participar en el protocol de realització i també les cares de sorpresa quan el resultat final és espectacular o diferent a l’esperat.
Les professores del departament de ciències fem una valoració molt positiva de l’activitat perquè no entenem cap altra manera de fer ciència si no és a través de l’experimentació.
Com deia Confuci:
M’ho van explicar i ho vaig oblidar; ho vaig veure i ho vaig entendre; ho vaig fer i ho vaig aprendre.

DEPARTAMENT DE CIÈNCIES

Foro
Respondre a aquest article

A la mateixa secció

0 | 5

Narrative text
el 2 de febrer de 2018
per  Anna Ribera
Sortida a Bàrcino
el 29 de gener de 2018
per  Anna Ribera
Merry Christmas and Happy New Year!
el 23 de desembre de 2017
per  Anna Ribera
¿Soy como me ven?
el 5 de desembre de 2017
per  Anna Ribera
"Marina me dijo una vez que solo recordamos lo que nunca sucedió"
el 5 de desembre de 2017
per  Anna Ribera


Web realitzada amb SPIP
Con el esqueleto ESCAL-V3
Versió: 3.81.1